keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Pasteijoita

Tein näitä joku viikko sitten ja huomenna aion tehdä täällä iskällä. Eli lihapasteijoita.

Eli tarttet lehtitaikinalevyjä, niitä joulutorttulevyjä esimerkiksi. Niin paljo ku tahot. Esim kilon paketista tulee 20 pasteijaa... Ja sit sen perustäytteen, eli jos lihatäytettä niin esim jauhenlihaa tai kanaa? Kasvisvaihtoehtona toimii helposti riisi tai soseutettu wokkivihannesmössö. Ja kananmunia voiteluun.

Mutta, koska en halua niihin sisälle pelkkää jauhenlihaa, niin aion tehdä salsan. Sen perusaineet on:

tomaatteja
paprikaa
tomaattipyrettä / -murskaa
punasipulia

+ mausteita maun mukaan, mä esimerkiksi laitan valkosipulitahnaa ja pippuria ja kaikkee jännää!

Tomaatit, paprikat ja punasipulit tosi pieneks silpuks ja kulhoon, sit vähän tomaattimurskaa sekaan ja mausteet perään. Avot, salsa on valmis. Kelpaa muuten dipata myös sipsejä tähän mössöön! Parempaa kun kaupan salsat ;)

Siitä sitten vaan lapioimaan täytteitä ja uuniin. Ja sit nomomom.

Kuva edellisestä satsista.

3 kommenttia:

  1. Lihaa <3 No mut eihän jauhenliha nyt.. sehän on vähän sellanen eines ;D

    Ei mut tulee hyvii ku laittaa just jotain kasvismössöö ja salsaa kans sekasin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tulee ihan leivoslikat mieleen ! perus toi kasvismössö ja salsa :D

      Poista